subota, 12. rujna 2015.

JELENJI ODRESCI U LOVAČKOM UMAKU S VRGANJIMA



Vrsta jela:Glavno jelo

Prilog:Tjestenina

Sastojci: 

2 jelenja odreska
zrna bijelog papra
1 žlica sušene majčine dušice
pola žlice crnog papra
portugizac ili šeri
2 kozjaka
300 g vrganja
3 dg slanine
sol
svježe mljeveni bijeli papar
3 dg maslaca
1 žlica ulja
1,5 dl vrhnja

Priprema: 

Odreske operemo, obrišemo. Zrna bijelog papra stučemo i pomiješamo s majčinom
dušicom i zrncima crnog papra. Odreske uvaljamo u tu smjesu, prelijemo ih
portugiscem ili šerijem, poklopimo i pustimo da se mariniraju četiri sata, a pritom ih
često okrećemo. Kozijak i krasulju sitno nasjeckamo. Slaninu narežemo na kockice.
Gljive očistimo i narežemo na ploške. Slaninu popržimo, pola kozjaka i gljiva
popržimo 1 minutu sa slaninom, posolimo, popaprimo i pirjamo 5 minuta. Odreske
dobro ispečemo na maslacu i ulju. Preostali kozjak s preostalim portugiscem ili
šerijem i vrhnjem stavimo na masnoću od pečenja i to malo prokuhamo, zatim tu
smjesu posolimo i popaprimo. Odreske posložimo na tanjur, prekrijemo s gljivama i
prelijemo umakom. Uz to poslužimo džem od brusnica i tjesteninu.


Nema komentara:

Objavi komentar